TLD های جدید

TLD های جدید برای طراحان و توسعه دهندگان وب

دامنه‌های سطح بالا اساساً همان حروف کوتاهی هستند که بعد از آدرس وب‌سایت و نقطه یا دات دیده می‌شوند. حتماً با دامنه‌های.com،.org،.net و این قبیل دامنه‌های رایج آشنا هستید، اما لازم به ذکر است که دامنه‌های تازه‌تر و متعدد دیگری هم وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. هزینه سالانه خرید این دامنه‌ها باتوجه به میزان محبوبیتشان از ۱۵ تا ۱۰۰۰۰ دلار آمریکا متفاوت است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بسیاری از این دامنه‌های تازه را به شما معرفی کنیم.

دامنه.com و دامنه‌های مشابه آن هر روز گران‌تر می‌شوند و تنها دامنه‌های محدود دیگری وجود دارند که تقریباً به همان اندازه هم مفید هستند. برخی کاربران با حروف درون کلمه‌ها بازی می‌کنند و دامنه‌های بسیار طولانی‌تری به وجود می‌آورند که اصلاً جالب به نظر نمی‌رسند.

از طرف دیگر می‌توانید یک دامنه با TLD (دامنه سطح بالا) تازه تهیه کنید. این روش بسیار ارزان‌تر و احتمالاً در دسترس‌تر است و همچنین در هر زمینه‌ای که فعال هستید، حتماً دامنه سطح بالایی هم در آن حیطه وجود دارد. در این مطلب مخصوصاً بر دامنه‌هایی تأکید کرده‌ایم که ممکن است برای طراحان و توسعه‌دهندگان وب‌سایت‌ها مفید باشند.

دامنه‌های مخصوص طراحان وب

البته دامنه‌های سطح بالایی که مخصوص طراحان وب باشند، چندان زیاد نیستند. جالب است که این منصب از سوی همه کارشناسان و حتی طراحان وب همواره در جایگاه رفیع و مهمی قرار داشته اما دامنه‌های اختصاصی زیادی برای آن وجود ندارد.

.design احتمالاً محبوب‌ترین، بهترین و اختصاصی‌ترین دامنه سطح بالا برای طراحان وب شناخته می‌شود. البته همواره رقابت برای به دست آوردن این دامنه وجود دارد. طراحان داخلی، معماران، طراحان محصول و انواع دیگری از کارشناسان طراحی در به دست آوردن این دامنه رقیب هستند.

.graphics دامنه دیگری با نسبت ارتباط کمتر است. اگر بخش عمده کار شما در اینترنت حول محور طراحی گرافیک شکل می‌گیرد، دامنه.graphics برایتان بسیار مناسب خواهد بود.

.media دامنه‌ای است که ما مخصوصاً به طراحان وب شاغل در آژانس‌های خلاقیت و طراحی پیشنهاد می‌کنیم. دامنه.media می‌تواند نشان‌دهنده خلاقیت شما در طراحی وب و سایر زمینه‌ها باشد.

.art هم یکی دیگر از این دسته دامنه‌هاست که البته پیشنهاد می‌کنیم طراحان وب و آژانس‌های طراحی آن را برای خود انتخاب نکنند. لازم است ابتدا اشاره‌کنیم که طراحی وب و هنر قطعاً باهم در برخی زمینه‌ها تلاقی دارند؛ اما همچنان قواعد مجزایی بر آن‌ها حکومت می‌کند و باید جدا از هم خوانده شوند. اگر کسب‌وکار شما بر محل تلاقی هنر و طراحی تأکید دارد و برای مثال در طراحی‌های خود بیشتر بر جنبه هنری آن تمرکز می‌کنید، دامنه.art می‌تواند دامنه مناسبی برایتان باشد.
دامنه‌های مخصوص توسعه‌دهندگان وب

اگر توسعه‌دهنده وب هستید و کدنویسی را به طراحی بصری تصاویر و چینش آن‌ها ترجیح می‌دهید، به دامنه‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم توجه کنید.

.engineer و.engineering احتمالاً دامنه‌های عمومی‌تری هستند و ممکن است رقیبان فعال شما مهندسانی باشند که رشته‌شان اصلاً نرم‌افزاری هم نیست.

.software دامنه شخصی‌سازی‌شده‌ای است که از عمومیت آن نسبت به دو دامنه قبلی کاسته شده است.

.systems،.tech،.technology و.tools هم دامنه‌های تقریباً عمومی به شمار می‌روند؛ اما ممکن است به این نتیجه برسید که از سایر دامنه‌های مذکور برای کسب‌وکارتان مناسب‌تر هستند. برای مثال اگر درزمینهٔ برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های موبایل و مبتنی بر وب فعالیت می‌کنید، دامنه‌های عمومی و غیراختصاصی می‌توانند انتخاب بهتری باشند.

دامنه‌های کاملاً تخصصی در طراحی وب

در این قسمت دامنه‌هایی را معرفی می‌کنیم که در طراحی وب کاملاً اختصاصی هستند و به زمینه مشخصی اشاره می‌کنند.

.host همان‌طور که از نامش برمی‌آید برای میزبانی وب‌سایت‌هاست و همین توضیح کوتاه برای معرفی آن کافی به نظر می‌رسد.

.review،.music،.audio و.video هم دامنه‌هایی هستند که برای محتواهای به‌خصوصی به کار می‌روند. می‌توانید این دامنه‌ها را باتوجه به نوع پروژه‌ای که در دست دارید انتخاب کنید.

.search اساساً زمانی مفید است که شما موتور جستجو طراحی کنید.

دامنه‌های عمومی اما مناسب برای تم‌های مختلف

در این قسمت دامنه‌هایی را معرفی می‌کنیم که به وب و طراحی آن مرتبط هستند اما تنها به طراحی و توسعه این بخش محدود نمی‌شوند. تنها سلیقه شما در انتخاب این دامنه‌ها دخیل است و محدودیت اختصاصی برای آن‌ها وجود ندارد. پیش از هرچیز باید اشاره‌کنیم که این دامنه‌ها تا حدودی نوستالژیک هم به نظر می‌رسند.

.click

.link

.online

.site

.web

.website

دامنه‌های مبتنی بر موقعیت مکانی

لازم به ذکر است که تقریباً همه کشورها، مناطق وسیع و همچنین شهرهای بسیار بزرگ به‌نوعی دامنه مشخص دارند. برای مثال می‌توان به.africa و.yokohama اشاره کرد. اگر می‌خواهید خدمات وب خود را به منطقه به‌خصوصی محدود کنید، می‌توانید از این دامنه‌ها بهره ببرید.
کسب‌وکارهای عمومی

در آخر باید دامنه‌های تقریباً تازه‌ای را به شما معرفی کنیم که کسب‌وکارهای عمومی در اکثر زمینه‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. برای مثال دامنه.works را در نظر بگیرید و تصویر کنید که یک طراح یا توسعه‌دهنده وب بخواهد از آن استفاده کند. بدین ترتیب نام این طراح پیش از دامنه قرار می‌گیرد و به‌خوبی آن را تکمیل می‌کند. حالا به سایر دامنه‌های مشابه توجه کنید:

.agency

.cosulting

.network

.services

.solutions

.studio

.team

.work

.works

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *